Δελτία Τύπου  

   
Ημερομηνία

Τίτλος

23-1-2012

Ημερίδα για την ενημέρωση των Μελισσοκόμων στη Σκύδρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Το Μέλλον της Μελισσοκομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας» που διοργάνωσε ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πέλλας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

 

22-12-2011

«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ»

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ιδρύθηκε ο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ» στο πλαίσιο του οποίου συγχωνεύονται τα νομικά πρόσωπα: α) Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε), β) Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (ΟΓΕΕΚΑ) − «ΔΗΜΗΤΡΑ», γ) Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π – AGROCERT) και δ) Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑΚ).

Ο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ» είναι ΝΠΙΔ ανήκει στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, εποπτεύεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι καθολικός διάδοχος και ασκεί όλες τις αρμοδιότητες των συγχωνευθέντων νομικών προσώπων.

Με αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διορίσθηκαν:

α)       Πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ. του Οργανισμού ο κος Βασίλειος Γκίκας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου,

β)       Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού ο κος Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Βιολόγος – Ιχθυολόγος – Ωκεανογράφος και

γ)       μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

ο κος Χρήστος Σμυρλής Λιακατάς με αναπληρωτή του τον κο Κυριάκο Συρμακέζη, εκπρόσωποι του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

η κα Ελένη Παπαγιαννοπούλου με αναπληρωτή του τον κο Κωνσταντίνο Καλτσά, εκπρόσωποι της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,

ο κος Ευθύμιος Σπυρίδης με αναπληρωτή του τον κο Παναγιώτη Γούλα, μέλη του Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ορίσθηκε η έδρα του «Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ» (Διεύθυνση εγκατάστασης της Κεντρικής Υπηρεσίας) επί της οδού Άνδρου 1 και Πατησίων, τ.κ. 11257, Αθήνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

 

8-11-2011

Η Αβερώφειος  γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργίας της

Τα 100 χρόνια λειτουργίας της γιορτάζει η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας, διοργανώνοντας σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων εξαήμερο εκδηλώσεων από 14 έως 19 Νοεμβρίου 2011.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

6-6-2011

 Επίσκεψη του Δ/ντος Συμβούλου στη

Σκύδρα στην Ημαθία και στην Κατερίνη

 

Τα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας, Ημαθίας, Κατερίνης επισκέφθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α «ΔΗΜΗΤΡΑ» την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου.  Ο κ. Σάμιτας συνοδευόμενος από τους υπεύθυνους των Κέντρων περιηγήθηκε στους χώρους τους και συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προσπαθώντας να βρεθούν τρόποι επίλυσής τους.

              

12-5-2011

Η «Κατασκευή Ταρατσόκηπων»  θα είναι το θέμα της  διήμερης εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιήσει στο Μαρούσι ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» στις 28 και 29 Μαΐου 2011.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

5-4-2011

 

Η  Γεν. Γραμματέας του ΥΠ.Α.Α.Τ. κα Μπαζώτη πληροφόρησε τους αγρότες της Μεσσηνίας για τη Nέα ΚΑΠ

Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κα Μπαζώτη-Μητσώνη Γεωργία ήταν  εισηγήτρια στην ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011 στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας με θέμα «Μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Τελευταίες εξελίξεις – Προοπτικές μετά το 2013». Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε η πρόεδρος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» κα Μπούρα Αγγελική.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

4-4-2011

 

 

 

Για να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη επιλέξτε την ημερομηνία (4/4/2011 β' μέρος) και το χρόνο ( 1h 20'30'')

Συνέντευξη του Δ/ντος Συμβούλου Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.  "ΔΗΜΗΤΡΑ"

κ. Α. Σάμιτα στο ΣΚΑΙ

 

Συνέντευξη με θέμα την επαναλειτουργία της Αγροτικής ΕΠΑ.Σ.  στο Μαρούσι παραχώρησε ο Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.  "ΔΗΜΗΤΡΑ" κ. Α. Σάμιτας στην πρωινή εκπομπή " Πρώτη γραμμή" των δημοσιογράφων  Β. Λυριτζή και  Δ. Οικονόμου τη

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011.

 

.

           

   
1-4-2011

 

Συνέντευξη στο "ΒΗΜΑ"

 

Με αφορμή την επαναλειτουργία της  ΕΠΑ.Σ. Συγγρού στο Μαρούσι ο κ. Αριστείδης Σάμιτας, με την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. "ΔΗΜΗΤΡΑ" παραχώρησε συνέντευξη.

 

Μετά από μία σχεδόν δεκαετία το γεωργικό σχολείο στο Κτήμα Συγγρού θα δεχθεί νέους μαθητές

   

29-12-2010

 

Σεμινάρια για τη Σαλιγκαροτροφία και το Ιπποφαές από τον Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. στη Δράμα

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τα ενημερωτικά σεμινάρια για τη Σαλιγκαροτροφία και το Ιπποφαές  οι αγρότες στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Δράμας.  Το Ιπποφαές αποτελεί ένα από τα φυτά, τα οποία κατακτούν την παγκόσμια αγορά και τους καταναλωτές με μεγάλη ταχύτητα, χάρη στις τεράστιες θεραπευτικές του ιδιότητες.  Ενώ και η  Σαλιγκαροτροφία αποτελεί μια  καινοτόμο  επένδυση  για την οποία τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στην Ελλάδα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

 

29-12-2010

Συνέντευξη της  προέδρου του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.  "ΔΗΜΗΤΡΑ"

κ. Α. Μπούρα στον agrotypo.gr

 

16-12-2010

Ημερίδα για τα Μανιτάρια στη Δράμα

 

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «η καλλιέργεια των Μανιταριών» θα διεξαχθεί  την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στις  10.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

 

8-12-2010

Ημερίδα για τους Νέους Αγρότες στην Κυπαρισσία

Με μεγάλη επιτυχία διεξάχθηκε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου  2010 στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας η ημερίδα με θέμα «Νέοι Αγρότες. Παρόν Και Μέλλον».Την έναρξη της ημερίδας την κήρυξε ο Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ»  Σάμιτας Αριστείδης ο οποίος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική  είναι η κατάρτιση στον αγροτικό κόσμο και ειδικά στους νέους αγρότες που μπορούν λόγω ηλικίας να αφομοιώνουν και να εφαρμόζουν πιο εύκολα αυτά που μαθαίνουν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης Γεώργιος και  ο νέος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλιας Κων/νος καθώς και οι πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων Φιλιατρών κ. Αλεξανδρόπουλος Γεώργιος και Γαργαλιάνων κ. Παπαχριστοφύλλου Λεωνίδας. 

 

2-12-2010

Η Πρόεδρος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.  στη συνάντηση προβληματισμού για  θέματα αγροτικής πολιτικής την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου

 

Στη συνάντηση προβληματισμού για θέματα αγροτικής πολιτικής  που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, θα συμμετάσχει η Πρόεδρος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» κα Αγγελική Μπούρα.

Σκοπός της συνάντησης είναι, μέσα από ανοικτή συζήτηση, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την πορεία και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΑΤΕ Bank στο Καστρί.

12-11-2010

Επίσκεψη του κ. Σάμιτα στη Θήβα και τη Νέα Αρτάκη

Τα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» Θηβών και Νέας Αρτάκης  επισκέφθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α «ΔΗΜΗΤΡΑ» την Πέμπτη  11  Νοεμβρίου 2010.  Ο κ. Σάμιτας συνοδευόμενος  από τους υπεύθυνους των Κέντρων και περιηγήθηκε στους χώρους τους και συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προσπαθώντας να βρεθούν τρόποι επίλυσής τους.

 

2-11-2010

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010 παρέστη ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Συγκεκριμένα στο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την συζήτηση για το στρατηγικό σχεδιασμό του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ», εν όψει και της συνένωσης  με το Εθνικό  Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε), αφού άκουσε τις απόψεις των μελών του Δ.Σ., τόνισε ότι «απαιτείται ενιαία στρατηγική έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης» και κάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. να καταθέσουν άμεσα τις σχετικές  προτάσεις τους.

19-10-10

Η κα Μπούρα στο CEDEFOP

 

Eπίσκεψη στο CΕDEFOP  (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης πραγματοποίησε  η Πρόεδρος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α “ΔΗΜΗΤΡΑ” κα Αγγελική Μπούρα. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

 

15-10-10

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη του Υπουργού κ. Σκανδαλίδη στην ΕΠΑ.Σ. Νεμέας

 

Την Γεωργική Επαγγελματική Σχολή Αμπελουργίας - Οινοτεχνίας Νεμέας επισκέφτηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης,  η Πρόεδρος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Αγγελική Μπούρα, και ο Διευθύνων  Σύμβουλος κ. Αριστείδης Σάμιτας, στις 15 Οκτωβρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

 

              

15-10-10

 

Ημερίδα για τη στέβια στη Δράμα

Ενημερωτική ημερίδα για το φυτό  στέβια «τη ζάχαρη του μέλλοντος», όπως έχει χαρακτηριστεί διοργανώνει ο  Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στις  10.00 π.μ. στη Δράμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

29-9-10

Έπαινος σε απόφοιτο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων

Έπαινος απονεμήθηκε  στον απόφοιτο της Γαλακτοκομικής  Σχολής κ. Μανούσο Τσιτσιρίδη, που διατηρεί τυροκομείο στην Κρήτη και παράγει παραδοσιακή Γραβιέρα, βραβευμένη σε διαγωνισμό γευσιγνωσίας. Τον έπαινο απένημε η πρόεδρος του Ο.Γ.Ε.Ε.ΚΑ. "ΔΗΜΗΤΡΑ" στις  29/09/2010  κατά  τη διάρκεια  του ετήσιου αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

22-9-10

 

Για το μέλλον του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» και τις νέες προοπτικές του,  μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σάμιτας Αριστείδης κατά τη λήξη  προγράμματος  κατάρτισης με θέμα «Οργάνωση και διαχείριση μιας μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών»  στις 21 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας. Το πρόγραμμα  ήταν διάρκειας 30 ωρών και το παρακολούθησαν 30 καταρτιζόμενοι.

Την ίδια ημέρα έγινε και ο Αγιασμός του ανακαινισμένου και υπερσύγχρονου πλέον Κέντρου «Δήμητρα» Δράμας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

6-9-10

Ενημέρωση για τις ΕΠΑ.Σ. στο Ρέθυμνο

 

Ενημερωτική ημερίδα για τις πέντε Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.)   θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 10.00 πμ. στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ρεθύμνου (πρώην ΚΕΓΕ).  Στην ημερίδα θα παραστεί και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Αριστείδης Σάμιτας, οποίος θα μιλήσει τόσο για το ρόλο του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. "ΔΗΜΗΤΡΑ", όσο και για τις ΕΠΑ.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

27-8-10

Την ΕΠΑ.Σ. Λάρισας επισκέφθηκαν η Πρόεδρος  και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α «ΔΗΜΗΤΡΑ» την Πέμπτη  26 Aυγούστου 2010. Η κ. Μπούρα και ο κ. Σάμιτας ξεναγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, στο οικοτροφείο,  στους εργαστηριακούς χώρους και στις σταυλικές εγκαταστάσεις οι οποίες βρίσκονται μέσα στο χώρο της Σχολής.

Η Πρόεδρος και ο Διευθύνων ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή της Σχολής κ. Χρήστο Βίλλη για τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό για την ομαλή λειτουργία της.

26-8-10

Την ΕΠΑ.Σ. Καλαμπάκας  επισκέφθηκαν η Πρόεδρος  και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α «ΔΗΜΗΤΡΑ» την Τετάρτη  25 Aυγούστου 2010. Η κ. Μπούρα και ο κ. Σάμιτας ξεναγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, στους εργαστηριακούς χώρους, στην αίθουσα σχεδίων. Συζήτησαν με τον Διευθυντή κ. Θεόδωρο Νάκο για την προοπτική και αναβάθμιση της ΕΠΑ.Σ. και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό για την ομαλή λειτουργία της.

22-7-10

Την ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων επισκέφθηκαν η Πρόεδρος  και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α «ΔΗΜΗΤΡΑ» την Τετάρτη  21 Ιουλίου 2010, οι οποίοι επισκέφτηκαν τις αίθουσες διδασκαλίας, το εστιατόριο, τους κοιτώνες και το εργαστήριο τυροκομίας, το οποίο είναι  εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα καθώς και  τους υπόλοιπους χώρους  της Σχολής.

Η Πρόεδρος και ο Διευθύνων συζήτησαν με τον προϊστάμενο κ. Ευάγγελο Νάκο και το εκπαιδευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μεγάλη συμμετοχή μαθητών στη Σχολή.

16-7-10

Τα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου και Ρεθύμνου επισκέφθηκε η Πρόεδρος  του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α «ΔΗΜΗΤΡΑ» την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη  15 Ιουλίου 2010 αντίστοιχα. Η κ. Μπούρα συνοδευόμενη από τους υπεύθυνους των Κέντρων και περιηγήθηκε στους χώρους τους.               Στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ρεθύμνου, ξεναγήθηκε από τους υπαλλήλους του Κέντρου (το οποίο έχει ανακαινιστεί πρόσφατα), στο αμφιθέατρο (50 ατόμων), στις δύο  αίθουσες διδασκαλίας, στο εστιατόριο,  και γενικότερα στον περιβάλλοντα χώρο. Στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου ξεναγήθηκε από τη Διευθύντρια του Κέντρου κ. Ζηνοβία Μουντράκη στους χώρους του κτιρίου, οι οποίοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση.                      Η Πρόεδρος  συζήτησε με τον υπεύθυνους το θέμα της στελέχωσης των Κέντρων, τα προβλήματα και τους  τρόπους αντιμετώπισής τους καθώς και την ενεργοποίηση των Δομών για την κατάρτιση του αγροτικού πληθυσμού της Κρήτης. 

14-7-10

Tην πρόθεση του Οργανισμού να επαναλειτουργήσει την Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) Μεσσαράς Κρήτης εξέφρασε η  Πρόεδρος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α «ΔΗΜΗΤΡΑ» κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην ΕΠΑ.Σ,  την Τρίτη 13 Ιουλίου 2010.  Η κ. Μπούρα συνοδευόμενη από τον Διευθυντή της Σχολής κ. Νικόλαο Καμπουράκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε για τις δομές του Οργανισμού, περιηγήθηκε στο κτίριο της Σχολής το οποίο εκσυγχρονίζεται  και  στο θερμοκήπιο.

 

28-6-10

Η Πρόεδρος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. παρέδωσε  βραβείο σε μαθήτρια της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση παρέστη και η  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Παράλληλα η κ. Μπούρα ξεναγήθηκε τόσο στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Θεσσαλονίκης  από τον Διευθυντή του Κέντρου  κ. Κυριάκο Δογάνη, στους χώρους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και πιο συγκεκριμένα στο αγρόκτημα, στις εγκαταστάσεις του γαλακτοκομείου, στις αίθουσες διδασκαλίας καθώς και στους εργαστηριακούς χώρους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

30-8-10

Ημερίδα για τη Σαλιγκαροτροφία στη Δράμα

 

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας διοργανώνει  σεμινάριο που απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τη σαλιγκαροτροφία με θέμα «Οργάνωση και διαχείριση μιας μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών»».

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τετάρτη  15 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

9-4-10

Ημερίδα για τη Μελισσοκομία στην Κυπαρισσία

Eνημερωτική ημερίδα με θέμα «η Μελισσοκομία σήμερα και οι προοπτικές της» συνδιοργανώνουν ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Τριφυλίας «Τέλος Άγρας» το Σάββατο 17 Απριλίου στις 19:00. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας (πρώην ΚΕΓΕ).

Πριν την έναρξη της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί τελετή αγιασμού  από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ Χρυσόστομο στο ανακαινισμένο κτίριο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

7-4-10

Eνημερωτική ημερίδα με θέμα «Εκτροφεία Σαλιγκαριών» συνδιοργανώνουν  ο  Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατ. Μακεδονία  τη Δευτέρα 12 Απριλίου στις  10.00 π.μ.  στην κεντρική αίθουσα του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

15-3-10

Τετραήμερο  ενημερωτικών  εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 18 Μαρτίου  και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 23 Μαρτίου διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σερρών  σε συνεργασία με τη  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Σερρών, το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Ανατ. Μακεδονίας και την Ένωση Νέων Αγροτών.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

18-2-10

Hμερίδα  με θέμα «Πιστοποιούμενα συστήματα, Παραγωγή και Εμπορία ποιοτικών προϊόντων, Αγροτουρισμός» πραγματοποιεί την Τρίτη 2 Μαρτίου το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κέρκυρας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τη  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

10-2-10

«Πρόγραμμα βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας μελιού 2010» ήταν το θέμα ημερίδας που πραγματοποίησε το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σερρών την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Σερρών, τη Νομαρχία Σερρών και το Κέντρο Μελισσοκομίας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

7-11-07

Επτά προγράμματα που αναφέρονται σε θέματα ορθής χρήσης γεωργικών μεθόδων και φυτοφαρμάκων φιλικών προς το περιβάλλον υλοποίησε ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

15-10-07

Εβδομήντα πέντε προγράμματα κατάρτισης, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε Αγρότισσες και σκοπό τους έχουν να τους προσφέρουν κατάρτιση σε τομείς όπως ο αγροτουρισμός, η προώθηση προϊόντων, η χειροτεχνία, η μεταποίηση και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων θα υλοποιήσει μέχρι το τέλος του 2007 ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

8-10-07 Την μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων είχαν όσοι επισκέφτηκαν το περίπτερο του Τ.Ε.Ε. Ιωαννίνων του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» στη διάρκεια του πρώτου φεστιβάλ γάλακτος και τυριού που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το τριήμερο από 5 έως 7 Οκτωβρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

25-9-07

Το μοντέλο του σύγχρονου Αγρότη- Επιχειρηματία και τις Νέες Τεχνολογίες στην  εκπαίδευση,  που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα στον αγροτικό χώρο είχαν την  ευκαιρία να αναπτύξουν  οι συμμετέχοντες στο Διακρατικό Συνέδριο που οργάνωσαν από  κοινού ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α «ΔΗΜΗΤΡΑ»   και η ΠΑ.ΣΕ.ΓΕΣ  στo πλαίσιο της Κ.Π. Equal.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

24-9-07

«Νέα Κ.Α.Π.: Επιχειρηματικότητα, Εκπαίδευση και Προοπτικές του Αγροδιατροφικού τομέα»  είναι το θέμα του Διακρατικού Συνεδρίου Ελλάδας και Ιταλίας το οποίο διοργανώνεται από κοινού από τον Ο.Γ.Ε.Ε.ΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ και την ΠΑ.ΣΕ.ΓΕΣ και θα πραγματοποιηθεί

αύριο στις 10.30 στην Αθήνα στο πλαίσιο της Κ. Π. Equal

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

14-9-07

Σπουδές για μια σύγχρονη  Γεωργική Εκπαίδευση προσφέρει ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε απόφοιτους της Α΄ Λυκείου.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

31-8-07

Έκτακτα μέτρα προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης στις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας μας ανακοίνωσε ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

19-7-07

Είκοσι έξι νέα εκπαιδευτικά  προγράμματα  υλοποιεί o Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. μέσα στο   καλοκαίρι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

9-7-07 Δύο εκπαιδευτικά προγράμματα ένα στη Σαλαμίνα και ένα στην Τροιζήνα πραγματοποίησε τo T.E.E. Συγγρού με θέματα τη Φυτική Παραγωγή και την Ορθολογική Χρήση των Φυτοφαρμάκων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

28-6-07

 

Συνέδριο με θέμα: «Ο ρόλος της προώθησης της επιχειρηματικότητας μέσω της  εκπαίδευσης και της κατάρτισης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αγροτών και των Αγροτισσών» πραγματοποιήθηκε  στις 27 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Athens Plaza στο πλαίσιο του προγράμματος Agro training Net - Δίκτυο Κατάρτισης Αγροτών της Κ.Π. EQUAL.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

          

28-6-07

   Δίωρο σεμινάριο με τίτλο «Η Συμβολή των νέων Προγραμμάτων Κατάρτισης στην Ανάπτυξη της Γεωργίας» πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου. Τον συντονισμό είχε ο Γενικός Διευθυντής του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Μιχάλης Καψουλάκης

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

14-5-07

Δήλωση  της Προέδρου του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» και  της Ε.Α. του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών κ. Μίκας Ιωαννίδους για την  Παγκόσμια Ημέρα  για την Οικογένεια.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

27-3-07

Ξεκίνησε  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:  «Εκπαίδευση   Εκπαιδευτών», που διοργανώνει ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.  «ΔΗΜΗΤΡΑ» στην Αθήνα, ενώ παράλληλα έληξαν και οι εργασίες της Ημερίδας με θέμα: «Ο ρόλος των Συμβούλων Εκπαίδευσης στην ανάπτυξη της Γεωργίας».                           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

23-3-07

Ημερίδα με θέμα:  «Ο ρόλος των Συμβούλων Εκπαίδευσης στην ανάπτυξη της Γεωργίας» διοργανώνουν  στην Αθήνα ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α «ΔΗΜΗΤΡΑ» και η Π.Ο.Γ.Ε.Δ.Υ. στις 26 Μαρτίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

22-3-07

Εκπαιδευτικό πιλοτικό πρόγραμμα   με  θέμα:  «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» διοργανώνει στο πλαίσιο της Κ.Π. Equal ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.» ΔΗΜΗΤΡΑ.  Στόχος του προγράμματος είναι η ποιοτική αναβάθμιση της Αγροτικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

12-3-07

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη  «Ζωική Παραγωγή» πραγματοποίησε ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» με τη στήριξη του Υ.Α.Α. &Τ. για πρώτη φορά,  στην Άνδρο.                                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

7-2-05

Την στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω ταχύρυθμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιεί ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (ΟΓΕΕΚΑ) «ΔΗΜΗΤΡΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

5-2-07

Νέα πιλοτικά προγράμματα για τους Κτηνοτρόφους που αναφέρονται στις «Βασικές αρχές οικολογικής κτηνοτροφίας και Παραγωγή Βιολογικών Τυροκομικών Προϊόντων» θα παρουσιαστούν από τις 8 έως τις 11 Φεβρουαρίου στη διεθνή Έκθεση «Zootechnia 2007» στη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

22-1-07

 

Η συμβολή της εκπαίδευσης και κατάρτισης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα υπήρξε αντικείμενο του Συνεδρίου που διοργανώθηκε στις 21 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton, στο πλαίσιο του Money Show.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

15-1-07

 

Επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρου Κοντού στα γραφεία του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

27/12/06

Παραγωγικό το 2006 για τον Οργανισμό Γεωργικής Επαγγελματικής, Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης «ΔΗΜΗΤΡΑ»

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

18/12/06

 

Επίσκεψη στα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Νομού Μεσσηνίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου η Πρόεδρος του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης  «ΔΗΜΗΤΡΑ»κα Μίκα Ιωαννίδου.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

14/11/06

Τους στόχους και τα επιτεύγματα του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (ΟΓΕΕΚΑ) ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ ο οποίος το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζει τις εκπαιδεύσεις του, αξιοποιώντας Κοινοτικούς Πόρους ανέπτυξε χτες σε εκδήλωση του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Αθήνας η Πρόεδρος του κυρία Μίκα Ιωαννίδου. Θέμα της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις ανδρών και γυναικών σήμερα σε σχέση με την εργασία, την παιδεία και το δημογραφικό πρόβλημα.  Ομιλήτριες ήταν επίσης η βουλευτής της ΝΔ κυρία Κατερίνα Παπακώστα και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Σούλα Μερεντίτη.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

13/10/06

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Αγρότισσας, η Πρόεδρος του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) «ΔΗΜΗΤΡΑ» και Πρόεδρος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, κα Μίκα Ιωαννίδου, έκανε τις εξής δηλώσεις:

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

08/09/06

 

«Ο ρόλος της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στην παραγωγή και προώθηση ποιοτικών αγροτικών προϊόντων» ήταν το θέμα του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Αμερικανική Αγροτική Σχολή Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των φορέων Π.Ο.Γ.Ε.Δ.Υ., Ο.Ε.Ε.Κ., Α.Π.Θ., Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. και Α.Γ.Σ.Θ. στο πλαίσιο της παρουσίασης του Κοινοτικού Προγράμματος EQUAL.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

13/07/06              Ημερίδα στην Νάξο με θέμα ΄΄Η Γεωργική Επαγγελματική Εκπαίδευση-Κατάρτιση, μοχλός ανάπτυξης του αγροτικού τομέα: Οι προοπτικές για την Νάξο΄΄ πρόκειται να πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2006 και ώρα 18:30 στην αίθουσα ΄΄Ιάκωβος Καμπανέλης΄΄ του Δημαρχείου Νάξου από τον Οργανισμό Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης ΟΓΕΕΚΑ ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

13/07/06                        

      Tαχύρυθμο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέματα αναφορικά με τη συντήρηση κηρυθρών, τα μελισσοκομικά φυτά, την παραγωγή προϊόντων κυψέλης καθώς και τους εχθρούς και τις ασθένειες των μελισσών υλοποιήθηκε από 10 ως 12 Ιουλίου στα Κύθηρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

29-6-2006

         Hμερίδα με θέμα ΄΄Εντομολογία-Φυτοπροστασία Βιολογικής και Συμβατικής Καλλιέργειας΄΄  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου από τον Οργανισμό Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης  (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α) «ΔΗΜΗΤΡΑ» και το ΤΕΕ Συγγρού, στο Κέντρο Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου (Λ.Μαραθώνος 83 και 25ης Μαρτίου) και ώρα 9:30. Την ημερίδα συνδιοργανώνει η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Μαραθώνα-Βιοκαλλιεργητές Μαραθώνα.

         Tην κήρυξη έναρξης των εργασιών της Ημερίδας θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Αλέξανδρος Κοντός και την Ημερίδα θα χαιρετήσει ο Γενικός Διευθυντής του ΟΓΕΕΚΑ ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ κος Μιχάλης Καψουλάκης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

26-6-2006

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 150 ωρών με θέμα την Μεταποίηση-Τυποποίηση-Εμπορία Παραδοσιακών Γεωργικών Προϊόντων-Εστιατορική Τέχνη, το οποίο άρχισε στις 8 Μαΐου 2006 πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή 21 γυναικών στα Σπάτα Αττικής από τον Οργανισμό Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης  (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α) «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Στη λήξη των εργασιών παρέστη και μίλησε προς τις εκπαιδευόμενες και όλους τους μετέχοντες, η Πρόεδρος του Οργανισμού κα  Μίκα Ιωαννίδου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

1-6-2006

Εγγραφές πραγματοποιούνται από το Γαλακτοκομικό ΤΕΕ Ιωαννίνων του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης  ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ από την 1 έως τις 30 Ιουνίου. Το ΤΕΕ Ιωαννίνων είναι το μοναδικό φυτώριο τυροκόμων στην Ελλάδα και έχει ως σκοπό να προετοιμάσει τους μαθητές και τις μαθήτριές του για μια σίγουρη επαγγελματική σταδιοδρομία σαν τεχνίτες τυροκομίας-γαλακτοκομίας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

1-6-2006

Εγγραφές πραγματοποιούνται από το ΤΕΕ Καλαμπάκας του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ από την 1 έως τις 30 Ιουνίου. Είναι το μοναδικό Δημόσιο ΤΕΕ Α΄Κύκλου σπουδών στην Ελλάδα με την ειδικότητα της Ξυλογλυπτικής-Διακοσμητικής Επίπλου (τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών). Σκοπός του αφενός αποτελεί η κάλυψη των αναγκών της αγοράς εργασίας σε ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό στον ζωτικό τομέα των ξυλόγλυπτων αντικειμένων (έπιπλα, τέμπλα εκκλησιών, πίνακες, μπιζού, ολόγλυφα, διακοσμητικά αντικείμενα, τορνευτά κλπ) και αφετέρου η συνέχιση της λαϊκής μας παραδοσιακής ξυλογλυπτικής τέχνης (εκκλησιαστικής, αστικής, ποιμενικής, ναυτικής).

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

1-6-2006

Εγγραφές πραγματοποιούνται από το ΤΕΕ Kρήτης του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ από την 1 έως τις 30 Ιουνίου. Η ειδικότητα του ΤΕΕ Κρήτης είναι ΄΄Θερμοκηπιακών Κατασκευών και Καλλιεργειών΄΄. Το ΤΕΕ εκπαιδεύει νέους και νέες ικανούς να καλύψουν τον χώρο των θερμοκηπιακών κατασκευών και καλλιεργειών, εφοδιάζοντας αυτούς με γνώσεις και δεξιότητες για μια ορθολογική καλλιέργεια και παραγωγή, με παράλληλο σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

1-6-2006

Εγγραφές πραγματοποιούνται από το Αβερώφειο ΤΕΕ Λάρισας του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ από την 1 έως τις 30 Ιουνίου. Η Αβερώφειος είναι η μοναδική Δημόσια Σχολή στην Ελλάδα με ειδικότητες Τεχνιτών Ζωοτεχνίας και Τεχνιτών Αγροτικών Μηχανημάτων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

 

1-6-2006

 Επίσκεψη πραγματοποίησε χτες η Πρόεδρος του ΟΓΕΕΚΑ ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ κυρία Μίκα Ιωαννίδου στην Νάξο με σκοπό την ενημέρωση των αγροτών και αγροτισσών του νησιού για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί ο Οργανισμός στο νησί.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

 

15-5-06 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΓΡΟΤΙΣΣΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αγροτουρισμού υλοποιείται από το Κέντρο ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ Δράμας από τις 25/4/06 στον Δήμο Προσοϊσάνης. Το πρόγραμμα παρακολουθούν 25 αγρότισσες, είναι διάρκειας 150 ωρών και θα ολοκληρωθεί στις 25/6/06. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Αγροτουρισμού εντάσσονται στα πλαίσια περαιτέρω ανάπτυξης δράσεων στον τομέα του Αγροτουρισμού  που υλοποιεί ο ΟΓΕΕΚΑ ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ με ενέργειες της νέας Διοίκησής του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

8-5-2006

 

 

 

Ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄, υπό την νέα διοίκηση, υλοποιεί για πρώτη φορά προγράμματα ειδικά, για αγρότες και αγρότισσες παραγωγούς βιολογικών προϊόντων γεωργίας, κτηνοτροφίας κ.α. Ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ με την έγκριση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης πέτυχε να μην επιβαρύνονται οι συμμετέχοντες για την συμμετοχή τους στα προγράμματα κατάρτισης. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε από τον ΟΓΕΕΚΑ ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας, που άρχισε στις 14/3/06, στον Μαραθώνα Αττικής με συμμετοχή 21 Βιοκαλλιεργητών, γυναικών και ανδρών.. Στην λήξη των εργασιών παρέστη και μίλησε προς τους παραγωγούς και όλους τους μετέχοντες, η Πρόεδρος του Οργανισμού κα Μίκα Ιωαννίδου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

1-5-2005

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου, τις νέες προοπτικές στην γεωργική εκπαίδευση και τον ρόλο των Σχολών  πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα από τον Οργανισμό Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Απασχόλησης (ΟΓΕΕΚΑ) «ΔΗΜΗΤΡΑ» και το Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο (Τ.Ε.Ε.) Λάρισας (Αβερώφειος Σχολή).ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

    

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Επιτόπιες επισκέψεις στα Εκπαιδευτικά Κέντρα Δήμητρα των Νομών Αργολίδας και Μεσσηνίας, τα οποία χρηματοδοτούνται ήδη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Υπαίθρου για αναβάθμιση των υποδομών, πραγματοποίησε η Πρόεδρος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄, κα Μίκα Ιωαννίδου. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

6-12-2004

Ημερίδα

"Οι Προοπτικές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση των Αγροτών"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε εγγράφο του Word

29-6-2004

ΕΡΓΟ AGROPLAN - LEONARDO DA VINCI

" Επαγγελματική Εκπαίδευση στη Διαχείριση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, τον Προγραμματισμό Παραγωγής, την Επιχειρηματικότητα & την Καινοτομία στον Αγροτικό Τομέα με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνίας "

 

4-9-2003

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«Η ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΝΩΠΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ»

26 – 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2003

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

4-8-2003

ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Κ.Α.Π, Π.Ο.Ε, Ε.Π. Υπουργείου Γεωργίας

 

Διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης Γεωτεχνικών,  Περιφερειών, Ν. Α. και των Ο.Τ.Α.

 

     Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων γεωτεχνικών, στις έδρες των Περιφερειών, οργανώνει από τον επόμενο μήνα ο Γεωργικός Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ», με στόχο την ενημέρωση του επιστημονικού προσωπικού που έρχεται σε άμεση επαφή με τον αγροτικό κόσμο, για τις αλλαγές που επέρχονται στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, τις νέες κατευθύνσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και τις δυνατότητες που προσφέρουν τα εν εξελίξει προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ.

 

     Όπως αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Ερρίκος Τάρτας προς όλους τους  Περιφερειάρχες, Νομάρχες και Δημάρχους, η πρόσφατη αναθεώρηση της ΚΑΠ, οι εξελίξεις στον Π.Ο.Ε. και η διαπιστωμένη αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς των πολιτών, δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον στο οποίο η ελληνική γεωργία καλείται να προσαρμοστεί και να αναπτυχθεί.

 

     Μία από τις βασικές προϋποθέσεις ανάπτυξης της Ελληνικής Γεωργίας είναι η ενημέρωση του αγροτικού κόσμου για όλες αυτές τις εξελίξεις. Επομένως, ο ρόλος των γεωτεχνικών, των Περιφερειών, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των ΟΤΑ είναι καθοριστικός για τη σωστή ενημέρωση του αγροτικού κόσμου της χώρας.

   

     Για το λόγο αυτό, ο  Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» θα διοργανώσει ενημερωτικές ημερίδες στις έδρες των Περιφερειών με την ακόλουθη θεματολογία:

  

  1. Αναθεώρηση της ΚΑΠ

 

  1. Εξελίξεις στον ΠΟΕ

 

  1. Επιχειρησιακά Προγράμματα Υπουργείου Γεωργίας (Ε.Π.Α.Α.-Α.Υ., Ε.Π.Αλιείας , Ε.Π.Α.Α. , Leader+ )

 

     Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι εξειδικευμένα στελέχη του Υπουργείου Γεωργίας, των Διαχειριστικών Αρχών του Γ’ ΚΠΣ και του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ».

 

     Οι ημερίδες προγραμματίζονται να γίνουν το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο 2003, μία σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Ο τόπος και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί μετά τη συλλογή των αιτήσεων συμμετοχής.

 

     Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι (γεωτεχνικοί και λοιπά στελέχη) να υποβάλλουν αιτήσεις στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», μέχρι τις 31 Αυγούστου 2003, προκειμένου να γίνει ο σχεδιασμός των ημερίδων.

 

word  Αίτηση Συμμετοχής  (word)

 

     Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλετε συμπληρωμένη ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην διεύθυνση ogeeka@otenet.gr ή με Fax στο 2108251368 και 2108821241 έως 31/8/2003.

Υπόψη κας Άννας  Δημητροπούλου ή κας Μυρσίνης Σίμου

τηλ. επικοινωνίας 2102128105

2-7-2003

      6η  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΘ.Ε.Α.Π.

     Την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2003 στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης, πραγματοποιήθηκε η 6η Συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Αγροτικής Πολιτικής (ΕΘ.Ε.Α.Π.).  Στην Συνεδρίαση συμμετείχε ως εισηγητής ο Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Δρ. Ερρίκος Τάρτας. 

       Θέμα της εισήγησής του η Εκπαίδευση των Αγροτών και το Πράσινο Πιστοποιητικό. word

6-5-2003

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

 

Ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Υπουργείου Γεωργίας θα συμπεριλάβει αριθμό στρατευμένων στα Προγράμματα που εφαρμόζει για συνεχιζόμενη κατάρτιση – ενημέρωση – πληροφόρηση του αγροτικού κόσμου.

Για την συμμετοχή των στρατευμένων στο πρόγραμμα «ΔΗΜΗΤΡΑ» κρίνεται απαραίτητη η ενημέρωση των στρατευμένων συνδυασμένη με ταυτόχρονη έρευνα «αγοράς» για να γίνει καταγραφή των αναγκών κατάρτισης των στρατευμένων επί τόπου ώστε αμέσως μετά τις ενημερώσεις να ξεκινήσουν προγράμματα κατάρτισης που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.  

Η ενημέρωση θα γίνει υπό μορφή Ενημερωτικών Ημερίδων. Τις Ημερίδες θα μπορούν να παρακολουθήσουν οπλίτες που είναι αγρότες ή προέρχονται από αγροτικές οικογένειες ή κατοικούν σε αγροτικές περιοχές ή έχουν ανάλογο πτυχίο ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΙΕΚ.

 

Οι εισηγητές θα  ενημερώσουν τους στρατευσίμους για τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα,  για τις δυνατότητες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, θα αναλύσουν το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπ. Γεωργίας και τις πρωτοβουλίες – δράσεις για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, την εκπαιδευτική πολιτική και τους στόχους του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» και θέματα που αφορούν δυναμικούς κλάδους του αγροτικού τομέα (π.χ. βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, αγροτουρισμός, ηλεκτρονικό εμπόριο κτλ.).

 

Πιλοτικά θα πραγματοποιηθούν 4 Ημερίδες στις πόλεις :

  

                            Ξάνθη         12/05/03

                            Ορεστιάδα 14/05/03

                            Αλεξ/πολη  16/05/03

                            Μυτιλήνη   22/05/03

9-4-2003

Το κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Βόλου σε συνεργασία με την Δ.ΕΠ.Α.ΑΝ. (Δημοτική Επιχείρηση Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Μουρεσίου) πραγματοποίησαν στις 9 Απριλίου 2003 στον Αγ. Δημήτριο Πηλίου  σεμινάριο αγροτών με θέμα: «Βιολογική καλλιέργεια μηλοειδών, ελιάς και καστανιάς»  διάρκειας 60 ωρών.

Το σεμινάριο είχε μεγάλη απήχηση στον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής και ήδη αρκετά άτομα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Βιολογικής Καλλιέργειας.

8-4-2003

ΕΝΑΡΞΗ 220 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

   Σύμφωνα με την υπ' αριθμ.102185/7-4-2003 Απόφαση της        Γεν. Γραμματείας Διαχ/σης Κοινοτικών & άλλων πόρων εγκρίθηκε η υλοποίηση 220 προγραμμάτων κατάρτισης τα οποία απευθύνονται σε 5500 περίπου νέους αγρότες σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 1257/99

Τα προγράμματα  εντάσσονται στον Άξονα 4, Μέτρο 2 της Πράξης "Κατάρτιση αυτοαπασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα για το έτος 2003" του Ε.Π. «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» του Υπ. Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το έργο συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό  75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).     

6-9-2002 

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2002 και ώρα 9:00 πμ ο Πρόεδρος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Δημήτρης Προβατάς θα μιλήσει στο ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Νέων Αγροτών (Ε.Ν.Α) που πραγματοποιείται φέτος στην Καλαμάτα, με θέμα:

«Το σύγχρονο περιεχόμενο της Αγροτικής Εκπαίδευσης  Κατάρτισης»  στο Ξενοδοχείο «Φιλοξένια»

Στη συνέχεια θα αναλύσει στους Νέους Αγρότες τις προτάσεις που έχουν τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου για την εφαρμογή του Πράσινου Πιστοποιητικού και θα ακούσει και θα καταγράψει τις απόψεις τους.